GBA wil ’t Zand openbaar houden voor onze inwoners!

De gemeente is de toekomst van ’t Zand aan het onderzoeken, omdat bepaalde politieke partijen vinden dat het ons te veel geld kost. Hoezo te veel? Is een natuur, sporten & beweging,  ontspanning en recreatie geen geld waard? Veel van onze inwoners krijgen niet mee dat er zich mogelijk een doemscenario voltrekt voor ‘t Zand.

Momenteel worden diverse scenario’s onderzocht, waaronder ook het verkopen van de grond waarmee ’t Zand in private handen kan komen. Een hek om ’t Zand en entree betalen door onze inwoners is iets wat we moeten voorkomen!!!

’t Zand is één van de mooiste plekken in onze gemeente en dat moeten we koesteren. Het is een plek voor de natuur, de biodiversiteit, maar vooral voor onze inwoners om te ontspannen, te sporten en te recreëren.  Veel van onze inwoners genieten regelmatig van ’t Zand door te mountainbiken, te wandelen, te joggen of te sporten (bootcamp) en te zwemmen. En ’s winters sleeën en schaatsen. Waar vind je zo’n gebied nog?

Naast deze activiteiten zijn er ook nog de georganiseerde activiteiten zoals die van de scouting (HIT), het hippisch evenement SGW, de MTB-race 6 uur van ’t Zand, de cyclo sportief en de Alphensebergen trail. Mooie evenementen waar mensen van ons prachtige buitengebied kunnen genieten.

GBA vindt dat dit stukje mooie natuur ook wat mag kosten en dat onze inwoners hier van moeten blijven kunnen genieten. Het verder commercieel uitbaten van ’t Zand of het te verkopen aan een investeerder past wat ons betreft niet in onze mooie Cittaslow gemeente. GBA vindt dan ook dat we het onderzoek naar diverse scenario’s moeten stoppen en enkel moeten bekijken hoe we de kosten eventueel kunnen drukken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Wij willen dat onze inwoners kunnen blijven genieten van ’t Zand! Kom daarom stemmen en stem GBA! Om zo te voorkomen dat één van de mooiste stukjes buitengebied van onze gemeente verkocht gaat worden met alle mogelijke gevolgen van dien.