Nadat eerder Jan Bijlsma al antwoord gegeven had op een aantal vragen en Niels Huismans gereageerd heeft op een aantal pittige stellingen stellen we vandaag vragen aan Erik Wilmsen….

Stel je even voor?
Mijn naam is Erik Wilmsen, getrouwd met Eefje Huismans en heb sinds kort drie kinderen; Tijn, Jorg en Semke. Ik ben werkzaam bij de gemeente Halderberge als Projectleider waar voornamelijk ruimtelijk ordeningsprojecten leidt. Ik werk inmiddels 8 jaar bij de gemeente Halderberge. Daarvoor heb ik ruim 5 jaar bij een stedenbouwkundig adviesbureau gewerkt als allround stedenbouwkundig adviseur.
Naast mijn opleiding stedenbouw, heb ik enkele jaren gelden ook de masterstudie  omgevingsrecht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Hoe lang ben je al raadslid?  
Sinds maart 2014 ben ik raadslid voor GBA. Ik hoop nog een lange tijd me zo in te kunnen zetten voor de gemeenschap.

Wat zijn jouw drijfveren geweest om politiek actief te worden voor GBA?
Mijn vader is geruime tijd actief geweest in de politiek in Goirle. De discussies die daarbij gevoerd werden vond ik interessant waar ik uiteraard ook een eigen mening over had. Daarnaast wil ik iets doen met mijn kennis en ervaring en deze gebruiken voor de gemeenschap.  Daarnaast ben ik van mening dat klagen heel eenvoudig is.  Maar je moet er zelf ook iets aan willen doen. Dat is dan ook de reden waarom ik de politiek in ben gegaan.  Om mijn mening te kunnen geven en zelf sturing te kunnen geven aan zaken. Waarom dan het GBA? De connecties waren er al met GBA-leden. Daarnaast maakt het bij het GBA niet uit van welke politieke kleur je bent. Binnen het GBA respecteren we elkaars mening ook al kan die afwijken van een ander. Samen kijken we wat het beste is voor de gemeente, niet alleen voor Alphen maar ook voor Chaam!

Waar ben je het meest trots op als er gekeken wordt naar je werk als raadslid?
Dat ik in een relatief korte periode al iets kan betekenen voor de gemeente Alphen-Chaam, en dat ik ook vertrouwen krijg van andere raadsleden, ook van buiten de GBA.

Waar baal je het meeste van als je kijkt naar onze gemeente en je rol als raadslid daarin? 
Helaas kunnen we de besluiten niet voor iedereen helemaal positief maken. Er zijn velen belangen die afgewogen moeten worden. Het blijft altijd een compromis tussen voors en tegens. Helaas horen wij dan ook nog vaak alleen de tegengeluiden. Want waarom zou je in komen spreken als je het er mee eens bent? Als  raadslid moet je dus opzoek naar ook de andere geluiden. Het zou fijn zijn als wij als raadsleden ook vaker positieve geluiden horen. Dit kan al  vrij eenvoudig per email of een berichtje op facebook.
Het “nee” moeten verkopen tegen individuele verzoeken omdat bepaalde regeltjes het niet toelaten  is dan ook wel eens balen!

Lig je wel eens wakker van de verantwoordelijkheid die je hebt?
Nee. Uiteraard is het een grote verantwoordelijkheid. Die proberen wij zo goed als mogelijk in te vullen. Maar je doet het er maar ook bij naast je gewone baan en drukke gezinsleven. Mijn gezin gaat voor alles en daarvoor is ook inkomen nodig. Het te veel wakker liggen als raadslid is dan ook niet juist. En ja, er gaat ook wel eens iets niet helemaal juist. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Daar moeten we van leren. Maar het is niet iets waar je voor wakker moet gaan liggen.

Wil je nog iets kwijt?
Kom gerust een keertje kijken en luisteren bij onze achterban vergadering! Je kunt dan zelf ervaren hoe wij met voorstellen en vragen omgaan. Wellicht wil jij jouw mening dat ook laten horen. En wie weet… is de gemeentelijke politiek ook wel iets voor jou!